Seks kendte opfordrer danskerne til at stemme

01-11-2013

”Hva’ vil du!”

Sådan lyder det ”kærlige” opråb fra Simon Kvamm, forsanger i Nephew.

Sammen med tv-vært Sara Bro, skuespiller Thure Lindhardt, komiker Carsten Bang, skuespiller Janus Bakrawi og tidligere radio- og tv-vært og nuværende ejer af kosmetikvirksomhed Andrea Elisabeth Rudolph står han i spidsen for kampagnen ”Tænk dig om før du ikke stemmer”.

I en række korte film kommer de seks ambassadører med hver deres opfordring til at stemme, og argumenterne er mange - lige fra ”fordi min mor siger, jeg skal” til ”selvfølgelig stemmer jeg, det gør man da” og ”vil du være en del af fællesskabet, eller vil du ikke?”

Carsten Bang siger:

Jeg prøver at forklare i filmen, at det er paradoksalt, at mange går mere op i fodbold end i politik. Ved kommunal- og regionsvalget har vi nemlig muligheden for at sætte vores eget hold, og dermed også muligheden for at brokke os bagefter – hvis vi altså har stemt. Ved landsholdet kan vi brokke os nok så meget, men vi har ingen indflydelse på, hvilket hold der sættes. Den 19. november kan vi alle være med til at sætte et hold, der har stor indflydelse på vores liv, og derfor opfordrer jeg alle til at stemme til kommunal- og regionsvalget.

- Carsten Bang

Er man i tvivl om, hvorfor man skal stemme, kan man som en del af kampagnen ringe til Simon Kvamm eller Sara Bro, og på Facebook kan man modtage en hyldesttale eller afgive et valgløfte til ambassadørerne, fx: ”Jeg har tænkt over det og lover Carsten Bang at stemme”. Derudover vil ambassadørerne være massivt til stede på nettet, sociale medier og i bybilledet.

Kampagnen "Tænk dig om før du ikke stemmer" vil fra den 1. november være massivt til stede på nettet, og bybilledet vil være fyldt med opfordringer om at stemme den 19. november – eller i hvert fald huske at tænke sig om, før man vælger ikke at afgive sin stemme.

Samtidig vil der i de mange kommuner være mobile stemmesteder fx på uddannelsesinstitutioner, i supermarkeder, på McDonald’s-restauranter eller andre steder uden for rådhusets og borgerservicecentrets trygge vægge. Alle tiltagene har til formål at vække demokrati-lysten hos alle danskerne og særligt hos de godt 20 procent af danskerne, som stemmer til folketingsvalget, men ikke til kommunal- og regionsvalget.

KL’s formand, Erik Nielsen, siger:

Ved mit rådhus i Rødovre og på mange andre rundt i landet hænger der et banner med ordene: Herinde tager vi beslutninger, der påvirker din hverdag. Og det er jo netop det, valget handler om – dig, dit liv og din hverdag. Det gør ambassadørerne meget klart med deres film og opfordringer til at stemme. Vi har alle sammen en mening om alt og er vant til at tage stilling, så hvorfor tager vi ikke stilling til det, der er lige omkring os - i vores hverdag.

- Erik Nielsen

Danske Regioners formand, Bent Hansen, siger:

Regionsvalget sætter hverdagsemner som sundhed, trafik og uddannelse på dagsordenen. Vi vil ud til alle vælgere med budskabet om, at enhver stemme tæller og gør en forskel. Der er med andre ord god grund til at tænke sig om, før man ikke stemmer.

- Bent Hansen

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

Demokrati er for alle. Det er vigtigt, alle stemmer, nu hvor der er valg. En stemme er ikke kun vælgerens støtte til et bestemt parti eller en bestemt kandidat. Det er også en tilkendegivelse af, at vælgeren deltager i og bakker op om vores fælles demokrati. Jeg håber, de mange initiativer lokalt i gadebilledet og på nettet vil gøre endnu flere vælgere opmærksomme på, at det er valgtid - så flere vælger at stemme.

- Margrethe Vestager

Kontakt