Stem - der er kommunal- og regionalvalg!

18-11-2013

I morgen er der valg til landets 98 kommunalbestyrelser og 5 regionsråd. Afstemningen begynder over hele landet kl. 9.00 og slutter kl. 20.00. ”Af sted til stemmeboksen,” siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

I morgen tirsdag den 19. november 2013 skal vælgere i Danmark stemme om, hvem der skal sidde i kommunalbestyrelserne og regionsrådene de næste fire år. Valgstederne åbner over hele landet kl. 9.00 og lukker igen kl. 20.00.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

Så er det nu, du kan stemme på valgstederne. Dit kryds er med til at bestemme, hvordan din skole, dit lokale bibliotek og dit regionale sygehus skal være. Vi er over 4,4 mio. stemmeberettigede vælgere – jeg håber, alle vil være med ved valget og på den måde tage del i vores lokale demokrati. Så tag familien og vennerne med til valgstedet - og stem!

- Margrethe Vestager

Du skal huske at tage dit valgkort med til valgstedet. Valgkortet er blevet sendt til dig med posten. På kortet kan du se, hvor du skal stemme.

Vælgere, der har brug for hjælp til at stemme, f.eks. personer med fysiske eller psykiske handicap, har ret til at tage en personlig hjælper med ind i stemmerummet. Det kan bl.a. være en ægtefælle, barn eller ven. Vælger du at få en personlig hjælper med, skal der også en valgstyrer eller tilforordnet vælger med ind i stemmerummet. Ønsker du ikke at have en personlig hjælper med, vil to valgstyrere eller tilforordnede vælgere hjælpe dig med at stemme, hvis du har brug for det.

Valgstyrere og tilforordnede vælgere, der hjælper borgere ved stemmeafgivningen, har tavshedspligt om, hvad en vælger stemmer.

Hvis du på grund af manglende førlighed ikke kan bevæge dig ind i stemmelokalerne, kan du stemme lige uden for stemmelokalet, f.eks. i en bil parkeret ved indgangen.

Resultaterne af kommunal- og regionalvalget offentliggøres løbende på KMD’s valghjemmeside www.kmdvalg.dk.

Kontakt

Christine Boeskov
TitelValgkonsulent
KontorDemokrati