Nu kan du bedre sammenligne kommuner

21-02-2014

Økonomi- og Indenrigsministeriets faktaportal Kommunale Nøgletal går i dag i luften med flere nøgletal og nye muligheder for at lave grafikker i flere farver. F.eks. er der adgang til kommunernes årlige serviceudgifter, og det er muligt at sammenligne kommunerne på et danmarkskort. Sitet kan også anvendes på mobile platforme som tablets og smartphones.

De Kommunale Nøgletal er Økonomi- og Indenrigsministeriets fakta-portal om kommunerne. Her kan interesserede brugere trække data ud om kommunerne, f.eks. så de kan sammenligne, hvad kommunerne bruger på udgifter til de lokale folkeskoler, hvad det koster forældre at have et barn i daginstitution, hvor stor en del af opgaverne der konkurrenceudsættes, og hvad der er den kommunale skatteprocent.

Fra i dag er det muligt at finde svar på endnu flere spørgsmål om kommunerne på De Kommunale Nøgletal. Det er også nye muligheder for at lave illustrationer og grafikker. 

Sitet er nemlig gået i luften med ny brugergrænseglade, som bl.a. kan illustrere forskellene i kommunernes serviceniveau og udviklinger i nøgletal i kort og grafer. Alle sitets muligheder er desuden anvendelige på tablets og smartphones.

I det nye design er der lagt vægt på, at brugerne skal kunne tilpasse tal og kort til deres individuelle behov og formål. Det betyder bl.a., at der kan vælges mellem forskellige formater, statistiske metoder, farver, tekstning mv. Der kan også downloades visninger, som kan klippes direkte ind i f.eks. egne præsentationer.

De nye nøgletal, som der er givet adgang til med sitets nye design og brugerflade, er:

  • Kommunernes årlige serviceudgifter, hvor der også kan ses status og forventninger fra kommunernes halvårsregnskaber.
  • Mulighed for at korrigere f.eks. udgiftstal for flere år for pris- og lønudvikling.

Kontakt

Tonny Pedersen
TitelSpecialkonsulent
KontorUdgifter