Sidste chance for at brevstemme i dag

23-05-2014

I dag er sidste frist for at brevstemme til Europa-Parlamentsvalget og folkeafstemningen om en fælles patentdomstol. ”Valget på søndag er vigtigt. Så tag ud og stem og deltag i det europæiske demokrati”, siger Margrethe Vestager.

Om to dage, søndag den 25. maj 2014, er der valg til Europa-Parlamentet og folkeafstemning
om en fælles patentdomstol. Hvis du foretrækker at stemme på forhånd i stedet for at møde
frem på afstemningsstedet på selve valgdagen, kan du stadig nå at brevstemme.

Men i dag, fredag den 23. maj, er sidste dag, hvor du har mulighed for at brevstemme.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager siger:

Husk at stemme! Valget på søndag er vigtigt for os i Danmark. EU har stor indflydelse på din og min hverdag, og derfor er det vigtigt, hvilken indflydelse Danmark har i EU. Det handler bl.a. om et stærkt indre marked, som skaber arbejdspladser, fair forbrugerrettigheder når vi handler på nettet og økonomisk stabilitet, som giver mere vækst i Europa. Og så handler det om, hvorvidt Danmark skal være med i en aftale om fælles patentregler. Så tag ud og stem og deltag i det europæiske demokrati.

- Margrethe Vestager

Sådan brevstemmer du

  • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune, og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
  • Du kan f.eks. møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
  • Du skal huske at medbringe gyldig legitimation, f.eks. kørekort, pas eller sygesikringsbevis, når du møder op for at brevstemme.
  • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.
  • Brevstemmer du i udlandet, skal du være opmærksom på, at brevstemmen skal nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang søndag den 25. maj kl. 9.00.

Fakta

  • Der er valg til Europa-Parlamentet hvert femte år.
  • I Danmark vælges 13 af de i alt 751 medlemmer af Parlamentet.
  • Ved Europa-Parlamentsvalg er der kun én valgkreds. Det vil sige, at alle vælgere kan stemme på alle kandidater og partier, der er opstillingsberettigede.

Kontakt