Nu skal vi til folkeafstemning

02-12-2015

I morgen skal vi til stemmeurnerne, hvor vi skal sige JA eller NEJ til, om retsforbeholdet skal omdannes til en tilvalgsordning. Valgstederne holder åbent kl. 9.00-20.00.

Skal vi omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning? Det skal de danske vælgere tage stilling til torsdag den 3. december 2015.

Valgstederne åbner kl. 9.00 i morgen over hele landet. Og de lukker igen kl. 20.00.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann opfordrer alle til at bruge deres stemme:

Jeg vil gerne opfordre alle danskere, der kan stemme, til at komme af sted og få sat deres kryds. Det er på en dag som i dag, at demokratiets stemme for alvor giver genlyd.

- Karen Ellemann

Når du skal hen til valgstedet, skal du huske dit valgkort, som du har fået med posten forud for afstemningen. Fristen for at brevstemme er udløbet, så du kan nu kun stemme ved at møde op på afstemningsstedet.

Når du har afleveret dit valgkort og oplyst din fødselsdato, får du udleveret en stemmeseddel.

Hvis du har brug for hjælp til at afgive din stemme, kan du henvende dig til valgbordet. Du har ret til at udpege en personlig hjælper. Ønsker du at benytte denne mulighed, får du hjælp til at stemme fra den hjælper, du selv har udpeget, og én valgstyrer eller tilforordnet vælger. Hvis du ikke ønsker at vælge en personlig hjælper, får du i stedet hjælp fra to valgstyrere eller tilforordnede vælgere.

Valgstyrerne eller de tilforordnede vælgere, der hjælper dig ved stemmeafgivningen, har tavshedspligt med hensyn til, hvad du stemmer.

Kan du på grund af manglende førlighed ikke komme ind i stemmelokalerne, er det muligt at stemme lige uden for stemmelokalet, f.eks. i en bil parkeret ved indgangen.

Det endelige resultat af folkeafstemningen i morgen bliver offentliggjort på Social- og Indenrigsministeriets valghjemmeside omkring en uge efter valget.

 

Yderligere oplysninger

Ministeriets pressetelefon, tlf: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)

Valgkonsulent Christine Boeskov, cjb@sim.dk - valg@sim.dk, tlf.: 25 16 12 06