Ministerium vil se på kommuners forsikring af frivillige

03-02-2015

Økonomi- og Indenrigsministeriet har besluttet at undersøge, om kommuner må forsikre frivillige. Det sker, efter Statsforvaltningen har afgjort, at det ikke er lovligt.

Spørgsmålet om, hvorvidt kommuner må tegne ansvars- og ulykkesforsikringer for de frivillige, rykker nu ind på Økonomi- og Indenrigsministeriets bord. Ministeriet har nemlig besluttet at tage sagen op, efter Statsforvaltningen i december 2014 afgjorde, at det ikke er lovligt for kommuner at tegne ansvars- og ulykkesforsikringer for de frivillige i kommunen.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard siger:

Vi sætter alle sammen pris på, at der er nogen, der vil smøre boller på væresteder, hjælpe med at give en flok unger en god dag og gå ture med ældre medborgere. Kvit og frit og kun fordi, de gerne vil. Det her handler om mennesker, der gennem lokale fællesskaber gør en forskel for andre. Det bør være klart, hvem der kan træde til med hjælp, hvis uheldet skulle være ude for den frivillige. Derfor er det vigtigt, at vi nu får set nærmere på spørgsmålet om kommuners forsikring af frivillige. Og det demonstrerer regeringens stærke fokus på at styrke rammerne for frivilligt arbejde i Danmark.

- Morten Østergaard

Økonomi- og Indenrigsministeriet forventer at have en afgørelse klar medio 2015. Kommuner, som i dag har tegnet sådanne forsikringer, som Statsforvaltningens udtalelse omhandler, kan fortsætte deres praksis, mens sagen behandles i ministeriet.

Kontakt