Hvor skal du stemme, hvis du flytter efter 3. juni?

01-06-2015

Skal du flytte efter onsdag den 3. juni 2015? Så gælder der særlige regler for, hvor du skal stemme. Dem kan du læse om her.

Hvis du skal flytte efter onsdag den 3. juni 2015, og hvis du flytter fra en kommune i Danmark til en anden, gælder der en særlig regel for dig, når du skal stemme til folketingsvalget.

I så fald kan du nemlig ikke nå at blive optaget på valglisten i den kommune, du flytter til. Derfor skal du stemme i den kommune, du flytter fra, når der er folketingsvalg den 18. juni 2015.

Du kan stemme på to måder:

  • Enten ved at møde personligt op på valgdagen på afstemningsstedet i den kommune, du lige er flyttet fra. Afstemningsstedet vil fremgå af dit valgkort.
  • Eller ved at brevstemme. Din brevstemme vil i så fald blive sendt til den kommune, du er flyttet fra.

Du vil kunne stemme på de partier og kandidater, der stiller op i den storkreds, der hører under din tidligere bopælskommune. Lister over opstillede kandidater i de forskellige kredse offentliggøres cirka 8 dage før valgdagen.

Sidste dag for brevstemmeafgivning er tirsdag den 16. juni 2015.

Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune. Kommunerne skal holde åbent for brevstemmeafgivning mindst ét sted i kommunen nogle timer den sidste dag. Tjek eventuelt kommunens hjemmeside for nærmere information om åbningstider m.v.

Hvis du flytter inden for din kommune efter onsdag den 3. juni 2015, gælder der også en særlig regel, når du skal stemme til folketingsvalget. Så skal du nemlig stemme i dit hidtidige afstemningsområde. Det vil sige, at du skal møde personligt op på valgdagen på dit hidtidige afstemningssted, som vil fremgå af dit valgkort. Du kan også vælge at brevstemme i stedet for.