Tirsdag den 16. juni 2015 er sidste frist for at brevstemme

15-06-2015

Fristen for at brevstemme nærmer sig. Tirsdag den 16. juni 2015 er sidste dag, du kan afgive brevstemme til folketingsvalget.

Torsdag den 18. juni 2015 er der valg til Folketinget. Hvis du foretrækker at stemme på forhånd i stedet for at møde frem på afstemningsstedet på selve valgdagen, skal du nå det senest tirsdag den 16. juni 2015.

Tjek kommunens hjemmeside for nærmere information om åbningstider m.v.

Fakta: Sådan brevstemmer du

  • Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune, og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
  • Du kan f.eks. møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
  • Du skal huske at medbringe gyldig legitimation, f.eks. kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
  • Hvis du opholder dig i udlandet, kan du brevstemme på enhver dansk repræsentation, dvs. på den danske ambassade eller det danske konsulat i det land, hvor du opholder dig.
  • Brevstemmer du i udlandet, skal du være opmærksom på, at du skal brevstemme i så god tid, at brevstemmen kan nå hjem til den relevante kommune, før valghandlingen går i gang torsdag den 18. juni kl. 9.00.