Efter Marienborgmødet: Ministre og organisationer lægger plan for at få frivillige med i integrationsindsatsen

03-11-2015

Karen Ellemann og Inger Støjberg mødes onsdag aften med 50 ledere fra nogle af de største frivillige organisationer. Sammen skal de blandt andet finde ud af, hvordan de mange nye og gamle frivillige bedst muligt bliver inddraget i integrationen af flygtninge.

Nu følger social- og indenrigsminister Karen Ellemann og integrationsminister Inger Støjberg op på integrationstopmødet "Sammen om integration", som blev holdt på Marienborg den 24. september. Her blev der blandt andet lagt op til at inddrage NGO’er og frivillige bedre i integrationsindsatsen.

Derfor har ministrene indkaldt ledere fra nogle af de største frivillige organisationer for at få konkrete bud på, hvordan ambitionerne kan blive indfriet rundt om i landets lokale foreninger. Opgaven er dels at få udnyttet de frivilliges engagement og kunnen, dels at fastholde de mange nye frivillige, som har meldt sig i forbindelse med den aktuelle flygtningesituation.

Mødet foregår onsdag den 4. november 2015 klokken 18-20 i Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2 G, 1448 København K

Pressen er velkommen til at deltage. Tilmelding sendes til krko@sim.dk senest onsdag 4. november klokken 14. Der er mulighed for interview umiddelbart efter mødet.

 

Program:

18.00-18.05     Velkomst v/ Inger Støjberg 

18.05-18.10     Præsentation af satspuljens støtte til bedre vilkår for frivillige v/ Karen Ellemann

18.10-18.35     Oplæg fra modtagere af satspuljemidler – hvordan kan vi skabe gode rammer for frivilligheden bl.a. på integrationsområdet?

  • Røde Kors – Anders Ladekarl
  • Center for Frivilligt Socialt Arbejde – Laura Auken
  • Fonden for Socialt Ansvar – Thit Aaris-Høeg
  • FriSe på vegne af frivilligcentrene – Mona Gaardsdal

18.35-19.15     Fælles drøftelse: Hvordan hjælper vi de frivillige med at gøre en forskel i praksis? Introduktion v/ Karen Ellemann.

19.15-19.50     Fælles drøftelse: Hvordan kan vi udvikle frivilligheden på integrationsområdet? Introduktion v/ Inger Støjberg

19.50-20.00     Opsamling og afrunding v/ Karen Ellemann og Inger Støjberg