Vælgere med handicap eller nedsat førlighed kan ændre afstemningssted

17-11-2015

Indtil 25. november 2015 kan du søge om at ændre afstemningssted ved folkeafstemningen den 3. december, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed. Du skal søge hos din kommune.

Hvis der er et andet afstemningssted i din kommune, som bedre opfylder dine behov for handicapvenlige faciliteter eller adgangsforhold, kan du søge om at ændre afstemningssted.

Du skal søge din kommune om at blive overført til et andet afstemningssted i kommunen senest den 25. november kl. 12.00. Du kan finde ansøgningsskemaet her.

For at finde ud af, hvilket afstemningssted du er tilknyttet, skal du kontakte borgerservice i din kommune. Her kan de også være behjælpelige med at finde et andet sted, hvis f.eks. du som blind eller svagtseende har brug for et lydisoleret stemmerum, så andre ikke kan høre, hvad der bliver sagt, når du får hjælp til at afgive din stemme. Eller hvis du er kørestolsbruger og derfor har behov for handicapvenlig adgang til stedet.

Borgerservice oplyser dig også om, hvor du skal sende ansøgningen til. Når ansøgningen er modtaget, bliver den behandlet og afgjort, og du får skriftligt svar fra kommunen.

 

Yderligere oplysninger

Ministeriets pressetelefon, tlf: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)

Valgkonsulent Christine Boeskov, cjb@sim.dk - valg@sim.dk, tlf.: 25 16 12 06