To ministre lukker hul i lovgivningen

20-10-2015

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt har sammen omgående fundet en løsning, så mennesker med handicap fortsat kan køre i bil med deres handicaphjælper som chauffør, når handicaphjælperen blot har et almindeligt kørekort.

En handicaphjælper, der er ansat af andre end af borgeren med handicap, har indtil nu skullet have et erhvervskørekort for at måtte være chauffør for borgeren. Det er ikke hensigtsmæssigt. Regeringen har derfor besluttet, at reglerne nu ændres, så alle hjælpere med et almindeligt kørekort kan være chauffør for en borger med handicap.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

Alle ved, hvor vigtig det er for mennesker med handicap at kunne køre i bil med deres hjælpere, så selvfølgelig skal vi ikke kræve et stort kørekort af handicaphjælperne. Jeg blev opmærksom på problemet og tog fat i min kollega i regeringen, og så har vi sammen fundet en løsning.

- Karen Ellemann

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt siger:

Der har tilsyneladende været et hul i loven, der har gjort det unødigt besværligt for de handicappede og deres hjælpere. Det har vi nu rettet op på. Det gælder om for os at gøre hverdagen lettere for alle, ikke sværere. Derfor har vi nu fået rettet op på problemet, så det er muligt for alle handicaphjælpere at køre med dem, de er hjælpere for. Det er den eneste rigtige løsning

- Hans Christian Schmidt

Hullet i lovgivningen skal ikke komme borgere med handicap til last. Derfor har regeringen med omgående virkning besluttet, at der fremover ikke stilles krav om erhvervsmæssigt kørekort for handicaphjælperne. Det vil siden blive præciseret i taxilovgivningen. 

Kontakt