Topøkonom bliver ny direktør for Socialstyrelsen

21-09-2015

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann udnævner ny direktør for Socialstyrelsen. Det bliver cand.polit. Birgitte Anker, der kommer fra en stilling som afdelingschef i Finansministeriet, som nu skal føre Socialstyrelsen videre.

Birgitte Anker tager roret som direktør i Socialstyrelsen. Hun er cand.polit. fra Københavns Universitet og kommer fra et job som afdelingschef i Finansministeriet. Inden da har hun som afdelingschef i det tidligere Økonomi- og Indenrigsministeriet stået i spidsen for afdelingen Dansk Økonomi.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann siger:

Det er min og regeringens klare ambition at skabe socialpolitik på baggrund af viden om det, der virker. Her spiller Socialstyrelsen en helt central rolle, og jeg er meget tryg ved, at det bliver Birgitte Anker, der nu skal lede styrelsen. Hun har tidligere skabt stærke resultater i krydsfeltet mellem politik, analyse og forvaltning, og det er min klare forventning, at hun også kan tage Socialstyrelsen skridtet videre.

- Social- og indenrigsminister Karen Ellemann

Socialstyrelsen er en del af Social- og Indenrigsministeriet.

Birgitte Anker har mange års erfaring i det politiske system. Hun har haft topposter i både Finansministeriet, Økonomi- og Indenrigsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og hos Dansk Arbejdsgiverforening. Hun har gedigen indsigt i velfærdspolitiske udfordringer og ved, hvad det vil sige at skabe struktureret viden om socialfaglige problemstillinger.

Birgitte Anker udtaler:

Socialstyrelsen er et vigtigt bindeled mellem regeringens socialpolitiske strategi og den social-politiske virkelighed i landets kommuner og regioner. Jeg vil lægge afgørende vægt på et kon-struktivt og gensidigt berigende samspil med kommuner, regioner og relevante organisationer. Styrelsen skal ikke kun være en stærk vidensbaseret organisation, men også fungere som katalysator for gensidig erfaringsudveksling.

- Birgitte Anker