Digitale vælgererklæringer

03-02-2016

Social- og Indenrigsministeriet retter op på fejl, som vælgere og partier oplever med de nye digitale vælgererklæringer.

Vælgererklæring.dk, det nye system, hvor partier, der ønsker at stille op til Folketinget, kan indsamle digitale underskrifter fra vælgere, er ikke kommet optimalt fra start. Hjemmesiden blev lanceret tirsdag den 12. januar 2016, men siden har partier og vælgere oplevet en række problemer med driften og med brugervenligheden.

Social- og Indenrigsministeriet, der har ansvaret for vælgererklæring.dk, arbejder sammen med sin it-leverandør på at få løst de identificerede problemer hurtigst muligt. Det giver anledning til en større fejlrettelse fredag den 5. februar 2016. Med den rettelse forventer ministeriet, at systemet fremover kører stabilt.

Der er identificeret andre uhensigtsmæssigheder, som ministeriet er fokuseret på at få løst hurtigst muligt for at opfylde vælgernes muligheder for at afgive digitale vælgererklæringer for nye partier. Det gælder for eksempel forhold omkring systemets brugervenlighed.

Trods problemerne i opstartsfasen er der allerede tusinder af vælgere, der har benyttet sig af muligheden for at afgive en vælgererklæring digitalt. I dag er processen nemlig væsentligt enklere end førhen – eksempelvis foregår godkendelsen af vælgererklæringen i dag automatisk, hvor den før skulle behandles på papir af en sagsbehandler i de enkelte kommuner. Det er ministeriets klare forventning, at vælgererklæring.dk fremadrettet vil gøre det langt enklere for partierne at stille op til folketingsvalg – og nemmere for vælgerne at støtte nye partier.

 

Yderligere oplysninger

Ministeriets pressetelefon, tlf: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)