Erhvervs- og iværksætterudspil skal styrke fremtidens virksomheder

30-08-2017

Regeringen vil gøre det lettere for flere danske virksomheder at vokse sig til globale erhvervssucceser. Med erhvervs- og iværksætterudspillet "Sammen om fremtidens virksomheder" afsætter regeringen 800 mio. kr. i 2018 stigende til 2 mia. kr. frem mod 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en bedre iværksætter- og aktiekultur.

Det skal være nemmere for danske virksomheder at vokse sig store. Og flere danskere skal investere i fremtidens danske erhvervssucceser. Det er baggrunden for, at regeringen i dag fremlægger 22 initiativer i erhvervs- og iværksætterudspillet Sammen om fremtidens virksomheder.

Udspillet skal styrke erhvervslivet, skabe en bedre iværksætterkultur og en bred aktiekultur for at understøtte fremtidens vækstvirksomheder og arbejdspladser. Samlet set lægger regeringen op til at afsætte 12 mia. kr. frem mod 2025.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Regeringen ønsker at styrke de mange nye og mindre virksomheder, som skal være med til at skabe fremtidens vækst og arbejdspladser. Med udspillet giver vi de små og mellemstore virksomhed bedre mulighed for at rejse kapital til at vokse sig store, og vi investerer idigitaliseringen, så danske virksomheder bliver digitale frontløbere.

Regeringen ønsker også, at langt flere danskere tager del i de virksomheder, som vil tegne dansk erhvervsliv i fremtiden. Derfor gør vi det nemt og attraktivt at investere i aktier – blandt andet gennem en aktiesparekonto med en attraktiv beskatning. Det er godt for den enkelte, og det er med til at rejse kapital til de små og nye virksomheder.”

- Brian Mikkelsen

 

Finansminister Kristian Jensen:

”Danmark er som et lille land afhængig af, at vi kan handle med andre lande. Derfor har Danmark haft stor gavn af globaliseringen. Når Danmark kan tiltrække store globale store globale virksomheder som Facebook og Apple, er det med til at skabe vækst og øget produktivitet. Det er også en gevinst for både dansk økonomi og den enkelte arbejdsplads, når udlændinge kommer til Danmark for at arbejde. Samtidig er høj kvalitet og specialiseret viden afgørende for, at danske virksomheder som Novo Nordisk, Haldor Topsøe og Kamstrup kan blive ved med at udvikle sig og skabe vækst. Men vi må ikke tage for givet, at vi bliver ved med at føle os som vindere i en verden, hvor medarbejdere og arbejdspladser hastigt flytter sig rundt. Derfor skal vi hjælpe vores virksomheder med at være innovative og udnytte ny teknologi, så nye store succeser ikke går udenom Danmark.”

- Kristian Jensen

 

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll:

”Danskerne skal have meget bedre betingelser for at omsætte virkelyst til nye virksomheder og gode job. Med pakken her drejer vi på mange håndtag samtidig. Vi gør det mere attraktivt at starte virksomhed, nemmere at få virksomheder til at vokse og billigere at være dansker. Vi går blandt andet til kamp mod besværlige afgifter. Den første, vi siger farvel til, er nøddeafgiften. Og med lavere takster over Storebælt knytter vi landet tættere sammen.”

- Simon Emil Ammitzbøll

 

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Sigga Nolsøe, sno@oim.dk, tlf. 22 26 95 07