Regionernes budgetter for sundhedsområdet er historisk høje

14-12-2017

Økonomi- og Indenrigsministeriets foreløbige opgørelse af regionernes budgetter viser, at budgetterne tegner til at overholde økonomiaftalen for 2018.

Et sundhedsvæsen i verdensklasse er en høj prioritet for regeringen. I økonomiaftalen for 2018 mellem regeringen og Danske Regioner blev der afsat 0,5 mia. kr. til en fortsat kvalitetsudvikling af sundhedsvæsnet. Økonomiaftalen tegner til at blive overholdt. Det viser den foreløbige opgørelse af regionernes budgetter for 2018.

Regionerne budgetterer næste år med udgifter til drift på 112,1 mia. kr. til sundhedsområdet og 3,1 mia. kr. til regional udvikling. Samtidig har regionerne sat 7,2 mia. kr. af til anlæg til sundhedsområdet. 

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger: 

”Jeg er tilfreds med, at budgetterne peger på, at regionerne overholder vores aftale for næste år. Et godt og trygt sundhedsvæsen er vigtigt for regeringen. Med aftalen sikrer vi rammerne for en fortsat god udvikling på vores sygehuse.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Finansminister Kristian Jensen siger:

”Jeg vil gerne kvittere for, at regionernes budgetter ser ud til at overholde vores aftale fra foråret. Med aftalen valgte regeringen endnu engang at prioritere ekstra penge til at styrke danskernes sundhed. Det er vigtigt, at regionerne har styr på både budgetter og regnskaber, hvis vi også fremadrettet skal have råd til et stærkt sundhedsvæsen med høj kvalitet.”

- Kristian Jensen

Økonomi- og Indenrigsministeriets budgetopgørelse bygger på de foreløbige budgettal, regionerne har sendt til ministeriet. Regeringen vil i januar 2018 foretage en endelig vurdering og tage stilling til, om det betingede bloktilskud skal udbetales. Det vil ske på baggrund af Danmarks Statistiks endelige budgettal.

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Fuldmægtig Lars Døssing, ldss@oim.dk, 72 28 25 68