Ny pjece skal give mennesker med handicap større selvværd og handlekraft

30-05-2017

Socialstyrelsen udgiver i dag en pjece med ti eksempler på tiltag, der støtter mennesker med handicap i at tro på sig selv og deltage i samfundets fællesskaber. Børne- og socialminister Mai Mercado opfordrer kommuner, organisationer og virksomheder til at tage godt imod det nye inspirationsmateriale.

Har du en hjerneskade, et dårligt syn eller en autismediagnose, kan det være sværere at deltage i samfundets fællesskaber. Blandt danskere med handicap er f.eks. kun ca. 52 procent i beskæftigelse, mens tallet for danskere uden handicap er ca. 79 procent – og arbejdsmarkedet er ikke den eneste sammenhæng, hvor mennesker med handicap har tendens til at stå udenfor mod deres vilje.

Det problem skal en ny inspirationspjece fra Socialstyrelsen bidrage til at løse. Med pjecen får landets kommuner og øvrige aktører på området et bedre overblik over, hvilke indsatser der findes, hvordan de er skruet sammen, og hvor man kan få hjælp til at udvikle og udbrede lovende praksis. Flere af eksemplerne er kendetegnet ved at være et samarbejde mellem f.eks. handicaporganisationer, kommuner, virksomheder, frivillige og den enkelte person med handicap.

Når flere mennesker med handicap deltager i fællesskaberne, er det både en gevinst for den enkelte og for samfundet. Derfor skal vi sammen nedbryde fordomme og skabe muligheder, også ved at give unge og voksne med handicap større selvværd og handlekraft. Det glæder mig, at vi nu får et overblik over de mest lovende tiltag. Og jeg håber, at bl.a. kommunerne fortsat vil dokumentere og dele deres gode erfaringer.

- Mai Mercado

Det nye materiale udgives som et led i Det Centrale Handicapråds strategi om holdninger og handicap og lanceres på en konference, som i dag afholdes i Vejle af Socialstyrelsen og Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

 

Yderligere oplysninger

Børne- og Socialministeriets pressetelefon: 41 85 13 60

Specialkonsulent Helle Fich Pedersen, hfp@sm.dk , tlf.: 41 85 10 46