Ny direktør i Statsforvaltningen

28-08-2018

Anette Hummelshøj er udnævnt som ny direktør i Statsforvaltningen.

Anette Hummelshøj er 53 år og uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. Hun kommer fra en stilling som direktør i Skatteankestyrelsen og har tidligere været chef i både Ankestyrelsen og den tidligere Familiestyrelse.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

Vi står over for en helt grundlæggende ændring af den måde, skilsmissefamilier mødes på. Statsforvaltningen bliver afløst af et familieretshus, hvor en særlig børneenhed fremover skal sikre, at hensynet til barnet bliver vægtet endnu højre. Det er helt afgørende, at det nye system bliver etableret, så borgerne oplever bedre sagsbehandling og mindre konflikter – men også med respekt for de mange dygtige medarbejdere.

Anette Hummelshøj har den helt rigtige kombination af erfaring med det social- og familieretslige område henholdsvis som afdelingschef og kontorchef i Ankestyrelsen og den tidligere Familiestyrelse, ligesom hun har stærke kompetencer, når det kommer til forandringsprocesser i statslige organisationer.   Jeg ser frem til at samarbejde med hende.

- Mai Mercado

Anette Hummelshøj siger:

Jeg er utrolig glad for og ydmyg over for den opgave, som jeg har påtaget mig, og det er bestemt en opgave, jeg brænder for – specielt at skabe gode løsninger for børn og forældre , som ønsker hjælp i en ofte svær periode af deres liv .

Jeg glæder mig til sammen med de dygtige og dedikerede medarbejdere i Statsforvaltningen og i tæt samarbejde med ministerområdets øvrige institutioner samt interessenter at arbejde målrettet for at indfri de politiske ambitioner på området.

- Anette Hummelshøj

Anette Hummelshøj tiltræder stillingen den 15. oktober 2018 og afløser direktør Helle Haxgart.

 

Yderligere oplysninger

Julie Grunnet Wang, kontorchef for Organisation og HR, juwa@sm.dk,  tlf. 6093 9057.