Minister er enig med vismænd: Lavere registreringsafgifter øger velfærden

27-02-2018

Miljøbelastningen og gener som blandt andet støj, trængsel og ulykker kan ikke retfærdiggøre, at danskernes biler er så hårdt beskattet. Lavere bilbeskatning kan øge velfærden og registreringsafgiften er for høj. Det fastslår en rapport, som vismændene har offentliggjort i dag.

Rapporten viser, at bilbeskatningen er for høj i forhold til de omkostninger, som personbilerne medfører. Den viser også, at beskatningen er sammensat på en uhensigtsmæssig måde.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

”Vi har siden folketingsvalget nedsat registreringsafgiften tre gange. Senest i efteråret 2017. Alligevel er afgiften på biler i Danmark blandt verdens højeste. Vi er helt klart på rette vej, men der er stadig plads til at sænke misundelsesafgiften. Jeg mener, at gode og billigere biler er noget, som øger danskernes velfærd. Nu har vi også vismændenes ord for, at lavere registreringsafgifter øger velfærden.”

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Både benzin-, diesel- og elbiler i Danmark er ifølge vismændene for højt beskattet i forhold til de gener, som kørslen i bilerne medfører. Generne er ulykker, trængsel, støj, luftforurening og CO2.

 

Yderligere oplysninger


Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17