IMF: Udsigt til robust vækst i dansk økonomi i de kommende år

16-05-2018

Den Internationale valutafond (IMF) har i dag offentliggjort foreløbige konklusioner om dansk økonomi.

IMF fremhæver, at dansk økonomi klarer sig godt. BNP-væksten sidste år var den højeste i det seneste tiår – og der er udsigt til robust vækst i de kommende år.

IMF peger på, at yderligere initiativer, der øger arbejdsudbuddet og produktiviteten, vil kunne styrke vækstpotentialet. IMF fremhæver blandt andet, at der er potentiale for yderligere initiativer, der øger beskæftigelsen blandt unge og indvandrere. IMF fremhæver også, at der er behov for tiltag, der øger investeringerne for at øge produktiviteten, samt yderligere reformer af produktmarkeder.

Finansminister Kristian Jensen siger:

Danskerne kan glæde sig over, at IMF vurderer, at dansk økonomi er i god form, og at der er udsigt til fortsat fremgang i de kommende år. Vi styrer dansk økonomi med en sikker hånd på rettet og udsigt til vækst og øget beskæftigelse. IMF’s anbefalinger understreger, at Danmark bør udnytte den stigende beskæftigelse til yderligere initiativer og ikke slække på indsatsen. Blandet andet fremhæver IMF, at beskæftigelsen vil kunne øges for de unge og for indvandrere, det er jeg enig i.

- Kristian Jensen

 

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

Vi har haft et par skarpe øjne til at kigge dansk økonomi efter i sømmene. Det er sundt. Jeg er helt enig med IMF i, at vi aktuelt er i en god position. Den skal vi værne om. Det kan vi blandt andet gøre ved at lytte til de anbefalinger, som IMF kommer med, om for eksempel nyuddannede og beløbsgrænsen. I stedet for at lade følelser dominere debatten, synes jeg, at vi skal tale om, hvad der vil være bedst for Danmark.

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

IMF har netop offentliggjort sine foreløbige konklusioner på baggrund af Artikel IV-konsultationen i Danmark 3.-16. maj. Artikel IV-konsultationerne er en del af IMF’s almindelige overvågning af den økonomiske situation og den økonomiske politik i IMF-landene. Den endelige Artikel IV-rapport, der sammenfatter IMF’s vurderinger af dansk økonomi og anbefalinger til reformer, ventes offentliggjort i juni 2018.

 

Læs mere om IMF’s anbefalinger her: Link til anbefalingerne

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 2824 16

Kontorchef Lone Ank, lonak@oim.dk, tlf. 25 43 98 61