Du kan søge om at stemme hjemme til Europa-Parlamentsvalget

26-04-2019

Hvis du er syg eller mangler førlighed, har du mulighed for at brevstemme i eget hjem til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019.

Fra søndag den 28. april 2019 kan du søge om at stemme i dit hjem til Europa-Parlamentsvalget. Det er vælgere, som på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke har mulighed for at tage til valgstedet på valgdagen, der har mulighed for at stemme i hjemmet til Europa-Parlamentsvalget.

Hvis du ønsker at brevstemme i dit hjem, skal du søge om det hos din kommune.

Du kan søge om at stemme hjemme ved at udfylde et særligt ansøgningsskema, som du kan få ved at kontakte din kommune eller finde på Økonomi- og Indenrigsministeriets valghjemmeside. Du kan også søge om at stemme hjemme ved at kontakte din kommune telefonisk.

Kommunen skal have din ansøgning senest tirsdag den 14. maj 2019 kl. 18. Kommunen må dog gerne sætte en senere frist. Du kan få oplyst fristen hos kommunen.

Hvis du får praktisk hjælp hjemme, f.eks. af en hjemmehjælper, hjemmesygeplejerske eller af andre, kan du også få ansøgningsskemaet af dem. De kan også hjælpe dig med at udfylde og indsende skemaet, hvis du har behov for hjælp til det.

Din ansøgning gælder kun for Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019. Hvis du for eksempel ved det kommende folketingsvalg også ønsker at stemme hjemme, skal du søge om det igen.

Sådan stemmer du hjemme

Hvis du får godkendt din ansøgning om at brevstemme hjemme, vil din kommune kontakte dig pr. brev eller telefon og oplyse dig om, på hvilken dato og i hvilket tidsrum afstemningen skal foregå hjemme hos dig.

Den dag, du skal afgive din brevstemme, kommer to stemmemodtagere hjem til dig med brevstemmematerialet. Når du har stemt, tager stemmemodtagerne din brevstemme med tilbage til kommunen og sørger for, at din stemmeseddel bliver lagt i stemmekassen på valgdagen ligesom de almindelige stemmesedler.

Få flere nyheder om #epv19: Følg @valgDK på Twitter.

Yderligere oplysninger

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@oim.dk, tlf. 25 16 12 06

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17