Minister efter ny rapport fra miljøvismænd: Miljø- og klimaindsatsen skal gå hånd i hånd med vækst og beskæftigelse

30-04-2019

Vismændenes miljørapport bidrager med ny og nyttig viden om sammenspillet mellem økonomi og miljø.

Årets rapport fra Det Miljøøkonomiske Råd er den tolvte i rækken. Miljørapporterne giver hvert år ny og nyttig viden om sammenspillet mellem økonomi og miljø.

Miljørapporten 2019 er ingen undtagelse. Den indeholder to nye analyser. Den første viser, at der i Danmark er meget stor lighed i miljø. Der er kun en meget svag sammenhæng mellem, hvor høj en indkomst man har og miljøet i nærheden af ens bopæl i form af støj, luftforurening og nærhed til natur. Resultatet ligner ikke det, man kender fra mange andre lande. Her er der typisk større ulighed. Analysen bekræfter billedet af Danmark som et land med lige muligheder – også på miljøområdet.

Den anden analyse understreger, hvor vigtigt det er med en international koordination på klimaområdet. Hvis klimaindsatsen rundt om i verdens lande skal gøre mest muligt gavn, er det centralt, at landene har bindende mål for udledningen af drivhusgasser. Ellers risikerer vi, at lavere udledning i et land medvirker til højere udledning i andre lande, hvilket gør indsatsen mindre effektiv.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

Jeg er glad for, at vismændenes seneste miljørapport igen tilføjer ny og nyttig viden om sammenspillet mellem økonomi og miljø. Jeg er meget optaget af, at vi finder løsninger på miljø- og klimaområdet, som går hånd i hånd med vækst og beskæftigelse. Det har regeringen leveret blandt andet med markant lavere afgift på el. Jeg hæfter mig også ved, at der er brug for udvikling og investering i miljørigtig produktion i en række erhverv, så vi kan nå vores ambitiøse mål.

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17