Skattepolitikken har siden 2015 medført 116 lempelser af afgifter og afgiftssatser

14-02-2019

Den førte skattepolitik i perioden 2015-2018 har medført lempelser på i alt 116 afgiftssatser. Hele 70 afgiftssatser afskaffes helt. Det var på tide, at der blev sat politisk fokus på danskernes høje afgiftsbetaling, mener skatteministeren og økonomi- og indenrigsministeren.

Regeringen har siden regeringsskiftet i 2015 haft fokus på at lempe afgiftsbetalingen for både borgere og virksomheder. Det har udmøntet sig i brede politiske aftaler og initiativer om hele 116 lempelser af afgifter og afgiftssatser. Lempelser har været en helt central del af flere politiske aftaler, herunder bl.a. Aftale om erhvervs- og iværksætterinitiativer (november 2017), Aftale om sanering af bøvlede og byrdefulde afgifter (august 2018) og de seneste fire års finanslovsaftaler.

Skatteminister Karsten Lauritzen siger:

Vi må ikke glemme afgifterne, når vi taler om danskernes skattebetaling. Når det handler om at gøre det billigere at være dansker og lettere at drive virksomhed, så er det vigtigt at gøre noget ved de udgifter i dagligdagen, som ikke står at læse på lønsedlen: Afgifterne. Som borgerlig skatteminister ser jeg det som en af mine fornemmeste opgaver at arbejde for at sænke det samlede afgiftsniveau, gerne ved at rydde op i junglen af gakkede afgifter. Derfor er jeg stolt over, at vi efter bare tre år ved regeringsmagten har lempet hele 116 afgifter og afgiftssatser.

- Karsten Lauritzen

Siden 2015 har de borgerlige regeringer afskaffet hele 70 af de i alt 116 afgiftssatser. Blandt andet PSO-afgiften, nøddeafgiften, emballageafgiften på pantbelagte drikkevarer samt tillægsafgiften på alkoholsodavand. 

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

Jeg tror, de fleste er enige i, at vi skal have et afgiftssystem, som giver mening. Danske virksomheder skal ikke bruge unødige ressourcer på at efterleve skøre regler, hvor afgiftssatser afhænger af, om en mandel er ristet eller ej, eller hvor der indkræves emballageafgift af en sodavandsflaske, selv når der er pant på flasken, og den vil blive genanvendt. Det er afgifter, som først og fremmest kun har givet ekstra papirarbejde for virksomhederne og højere priser for forbrugerne. Jeg glæder mig over, at vi i denne regeringsperiode er kommet godt i gang med at rydde op og bringe fornuften tilbage i afgiftssystemet.

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Cecilie Rex Selmer, crs@oim.dk, tlf. 72 28 24 17