OECD anbefaler lavere topskat i Danmark

15-01-2019

OECD har i dag offentliggjort en ny rapport om Danmark. Minister hæfter sig ved anbefalinger om at sænke topskat og fremme produktiviteten.

Det går godt i dansk økonomi. Og det ser ud til at fortsætte.

Det er vurderingen i en rapport, som den internationale organisation OECD i dag har offentliggjort. Rapporten om Danmark er en del af OECD’s løbende overvågning af medlemslandenes økonomi.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille udtaler:

Jeg genkender rapportens billede af en grundlæggende sund og solid økonomi. Vi kan se frem til flere år med økonomisk fremgang. Det kan vi takke en række reformer for. Reformerne sikrer, at vi løbende tilpasser os strukturelle ændringer som for eksempel en længere gennemsnitlig levetid.

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

I rapporten skriver OECD, at det økonomiske opsving er underbygget af et stærkt og rummeligt arbejdsmarked med rekordhøj beskæftigelse. Den høje beskæftigelse polstrer de private indkomster og dermed også privatforbruget. Samtidig er uligheden lav.

OECD konkluderer, at viljen til reformer i forhold til især pensionsalder og offentlig forsørgelse sikrer holdbare offentlige finanser.

I rapporten giver OECD også en række anbefalinger. Blandt andet skriver OECD, at væksten i den danske produktivitet kan øges ved at sænke topskatten. Organisationen anbefaler også skattefradrag for virksomheders egenkapital og bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille siger:

OECD peger på den lave vækst i produktiviteten som et område, vi bør se nærmere på. Blandt andet anbefaler OECD, at vi sænker topskatten for at fremme produktiviteten. Det kan jeg kun være enig i. I den hjemlige debat tales der meget om, hvordan velstanden fordeles. Men der tales for lidt om, hvordan vi øger den. Der kommer man ikke udenom at se på vores produktivitet.

- Simon Emil Ammitzbøll-Bille

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationschef Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Kontorchef Lone Ank, lonak@oim.dk, tlf. 25 43 98 61