Genindførelse af brug af mundbind eller visir for besøgende og ansatte på sociale tilbud og plejehjem

03-12-2021

Der vil inden længe komme krav om, at besøgende og ansatte på sociale tilbud og plejehjem skal anvende mundbind eller visir. Kravet vil ikke gælde for beboere og brugere, og enkelte andre grupper er også undtaget.

Smitten i samfundet har været stigende i de seneste måneder. Regeringen har på baggrund af indstillingen fra Epidemikommissionen indstillet til Folketingets Epidemiudvalg at genindføre de tidligere mundbindskrav på plejehjem og sociale tilbud og fået den nødvendige opbakning hertil. Kravet om mundbind eller visir vil gælde for personer over 12 år, herunder besøgende og ansatte, på sociale tilbud og plejehjem på arealer, hvortil offentligheden har adgang.

Social- og ældreminister Astrid Krag siger:

Smitten går desværre den forkerte vej lige nu, og situationen er alvorlig for dem, der er i særlig risiko for at blive alvorligt syge af covid-19. De ældre borgere på vores plejehjem er blandt de allermest sårbare og udsatte, når det kommer til coronavirus, og derfor er det så vigtigt, at vi skærmer dem mod at blive smittet. Derfor er jeg glad for, at vi nu sætter ind for at holde smitten ud af plejehjemmene og tilsvarende på de sociale tilbud, hvor der er sårbare beboere og brugere i særlig høj risiko.”

- Astrid Krag

Kravet vil blive indført efter indstilling fra Epidemikommissionen og skal beskytte de ældre på landets plejehjem og sårbare mennesker på botilbud og forventes at træde i kraft fra begyndelsen af næste uge.

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41851360 (modtager ikke sms)