Socialminister Astrid Krag giver årets handicappris til KLAPjob

03-12-2021

KLAPjob modtager årets handicappris for deres indsats for at hjælpe mennesker med handicap i beskæftigelse.

KLAPjob er i dag blevet hædret med den årlige handicappris for deres indsats for at hjælpe mennesker med handicap i beskæftigelse. Prisen uddeles i forbindelse med FN’s Internationale Handicapdag og går til organisationer, der skaber inklusion for mennesker med handicap.

Modtageren har i høj grad fortjent prisen, siger social- og ældreminister Astrid Krag:

KLAPjob gør en kæmpe indsats for at nedbryde fordomme og vise, at mennesker med et handicap kan gøre en forskel. Samtidig hjælper KLAPjob de mennesker, som kan og gerne vil bidrage, men som har brug for støtte for at komme ind på arbejdsmarkedet. For eksempel Jan og Jacob, som jeg besøgte på deres arbejde i et supermarked. Det gjorde stort indtryk, hvor stolte de var af deres arbejde, hvor godt de klarede det, og hvor afholdte de var af deres kollegaer. Det er med til at nedbryde fordomme og åbne folks øjne for, at vi er forskellige – men vi er alle sammen værdifulde.”

- Astrid Krag

KLAPjob er en beskæftigelsesindsats under foreningen Lev, som laver løntilskudsjob og fleksjob bl.a. til mennesker med udviklingshandicap og andre kognitive vanskeligheder. Organisationen hjælper mennesker med for eksempel autisme, ADHD, spasticitet, epilepsi, muskelsvind eller erhvervet hjerneskade.

Undersøgelser har vist, at kun godt hvert andet menneske med handicap er i beskæftigelse, hvilket er langt under andelen i den øvrige befolkning.

Det er derfor et vigtigt område at sætte fokus på, siger formand for Lev Anni Sørensen:

I Lev og KLAPjob er vi både meget stolte af og glade for modtagelsen af Socialministeriets Handicappris 2021. Da Lev for 12 år siden lancerede KLAPjob, turde vi kun drømme om den store succes, som indsatsen har haft. KLAPjob gør en kæmpe forskel for mange tusinde mennesker med kognitive handicap, der bliver en del af gode arbejdsfællesskaber og som samtidig bidrager til et mere mangfoldigt og inkluderende arbejdsmarked – det kan vi godt være stolte af.”

- Anni Sørensen

KLAPjob samarbejder med en lang række virksomheder, som hjælper mennesker med handicap i beskæftigelse. Heriblandt AffaldPlus, Bilka, Biltema, Burger King, Danske Diakonhjem, Dansk Hestevæddeløb, Færgen, Føtex, Irma, Matas, McDonald’s, Region Midtjylland, REMA 1000, Silvan, Skorstensgaard, Steen & Strøm og Sunset Boulevard.

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)
Presse- og kommunikationskonsulent i Lev, Clavs Sylvest, tlf.: 3017 8860