Christianias beboere accepterer statens tilbud, der skal sikre billige boliger på Christiania

29-08-2022

Beboerne på Christiania har valgt at acceptere statens tilbud om en ny tillægsaftale, der vil sikre flere almene boliger i København og nye udviklingsmuligheder for Christiania.

Fonden Fristaden Christiania har nu meddelt Indenrigs- og Boligministeriet, at beboerne på Christiania accepterer statens tilbud om at købe Christianshavns Vold mod at der bliver åbnet op for området og bygget 15.000 kvadratmeter almene boliger.

”Det er en rigtig god dag for både Christiania og resten af Danmark. Den nye aftale sikrer, at Christiania kan fortsætte med at udvikle sig i positiv retning og samtidig løfte et socialt ansvar for resten af hovedstaden. For regeringen har det været afgørende at skabe nye almene boliger midt i København, som er til at betale for helt almindelige mennesker. Jeg er derfor meget glad for, at christianitterne har valgt at gribe denne mulighed,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.

Aftalen indebærer, at Christiania får mulighed for at købe Christianshavns Vold for 67 mio. kroner. Et beløb, der afspejler, at volden er fredet, og derfor ikke kan omsættes på de markedsvilkår, der gør sig gældende i andre københavnske områder.

Det var efter ønske fra Fonden Fristaden Christiania, at staten indgik i forhandlinger om et tillæg til den nuværende aftale fra 2011 om udviklingen på Christiania. Fonden ønskede en ny aftale om husene på volden. Det ønske har staten nu imødekommet med den nye aftale – ligesom der i aftalen indgår en lang række andre muligheder, som Christiania har ønsket.

Til gengæld har regeringen ønsket, at der bliver bygget almene boliger på Christiania. Boliger, der kan være med til at styrke den blandede by i København – og sikre, at også pædagoger, sygeplejersker og buschauffører kan bo i den by, de arbejder i.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver i Indenrigs- og Boligministeriet, Cecilie Rex Selmer, crs@im.dk, 72 28 24 17.