Ny viden om plejefamilier

18-09-2017

To rapporter giver ny viden om plejefamiliernes karakteristika, uddannelse, støtte og aflønning og om udgifter til netværksplejefamilier.

Hvem er plejeforældre? Hvor bor de, og hvor meget erfaring har de som plejefamilie? Og hvor meget bruges netværksplejefamilier?

Det er nogle af de spørgsmål, som to nye undersøgelser om plejefamilieområdet giver svar på. De giver vigtig viden om plejefamilieområdet, mener børne- og socialminister Mai Mercado.

Hun siger:

Plejefamilierne gør et stort og vigtigt stykke arbejde. Men en af undersøgelserne viser, at plejefamiliernes gennemsnitsalder er relativt høj, og derfor skal vi allerede nu være opmærksomme på, at vi i fremtiden har nok dedikerede plejefamilier, der har lyst til at gøre en forskel for et anbragt barn. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at flere overvejer at blive plejefamilie.

- Mai Mercado

Undersøgelsen viser også, at geografien spiller ind i forhold til plejefamilierne.

Børne- og socialminister Mai Mercado siger:

Vi ved, at der er mangel på plejefamilier i de større byer, og nu får vi bekræftet, at der er en overvægt af plejefamilier, der bor i mindre byer eller på landet. Derfor er mit budskab også, at man sagtens kan give et plejebarn en god opvækst i en lejlighed i storbyen.

- Mai Mercado

Rapporterne er bestilt af og lavet for Børne- og Socialministeriet af henholdsvis Ankestyrelsen og rådgivning- og revisionsvirksomheden BDO.

Gå til delrapport 1 på Ankestyrelsens hjemmeside

Gå til delrapport 2 på Ankestyrelsens hjemmeside

Gå til delrapport 3 på Ankestyrelsens hjemmeside

 

Yderligere oplysninger

Fuldmægtig Mette Kristoffersen, met@sm.dk , tlf.: 41 85 10 13

Børne- og Socialministeriets pressetelefon: 41 85 13 60