Bredt flertal sikrer nødovernatning for hjemløse i Mariakirken

16-12-2021

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget støtter Mariakirken på Vesterbro med midler, så hjemløse også denne vinter kan overnatte i kirken.

Hjemløse i København har de seneste vintre kunnet finde ly for natten i Mariakirken på Vesterbro.

Men nødherberget stod til at lukke, fordi Folkekirken Vesterbro – som kirken hører under – ikke havde fundet finansiering til at fortsætte tilbuddet.

Nu har regeringen imidlertid sammen med et bredt flertal af Folketingets partier besluttet at støtte Folkekirken Vesterbro med 0,7 millioner kroner, så Mariakirken også kan holde åbent for hjemløse denne vinter.

Social- og ældreminister Astrid Krag siger:

Vi skal passe ekstra godt på vores udsatte medmennesker, nu hvor vi har taget hul på endnu en vinter med stigende coronasmitte. Alle skal fortsat have et trygt sted at sove, og derfor støtter jeg og de andre partier nu det gode arbejde i Mariakirken, så nogle af de mest udsatte mennesker i gadehjemløshed forhåbentlig kan gå vinteren i møde med lidt mere ro i sindet.”

- Astrid Krag

Folkekirken Vesterbro får støtte til at drive nødherberget i Mariakirken fra 16. december 2021 til 31. marts 2022.

Bag aftalen om finansiering til nødherberget i Mariakirken står regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Kristendemokraterne.

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41851360 (modtager ikke sms)