Nye restriktioner påvirker ikke social- og ældreområdet

08-12-2021

Der indføres nye restriktioner på bl.a. arbejdspladser, på serveringssteder og i nattelivet. De nye restriktioner vil ikke direkte påvirke sociale tilbud og plejehjem m.v.

Smitten er steget i de seneste uger, og derfor indføres der nu efter Epidemikommissionens anbefalinger skærpede restriktioner flere steder i samfundet. Restriktionerne kommer ikke til direkte at berøre social- og ældreområdet.

De nye restriktioner for serveringssteder (f.eks. restauranter, caféer, kantiner og lignende) vil i udgangspunktet, på samme måde som reglerne om coronapas, ikke omfatte serveringssteder, der er tilknyttet sociale tilbud og plejehjem m.v. oprettet efter serviceloven og andre steder, hvor der leveres ydelser efter serviceloven.

Såkaldte lavtærskeltilbud, som f.eks. nogle natcaféer og varmestuer, der ikke er oprettet efter serviceloven, kan ansøge Social- og Ældreministeriet om at blive undtaget fra restriktionerne for serveringssteder på samme måde, som sociale tilbud og plejehjem m.v. ikke vil være omfattet.

Ansøgningsskemaet for lavtærskeltilbud vil snarest muligt blive opdateret ift. de nye coronarestriktioner for serveringssteder.

På sociale tilbud og plejehjem m.v. gælder fortsat et krav om, at besøgende skal kunne fremvise coronapas, og et krav om, at besøgende m.v. og ansatte skal anvende mundbind eller visir. Kravet om mundbind eller visir gælder for personer over 12 år på sociale tilbud og plejehjem m.v. på indendørs fællesarealer, hvor offentligheden har adgang. Kravet om coronapas og om mundbind eller visir gælder ikke for brugere og beboere og gælder heller ikke på beboerens eget værelse/lejlighed.

Læs mere om de nuværende restriktioner på Social- og Ældreområdet

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41851360 (modtager ikke sms)