Nuværende corona-restriktioner på social- og ældreområdet forlænges til og med 31. januar 2022

16-01-2022

En række restriktioner i samfundet er blevet forlænget med to uger. Det gælder også på social- og ældreområdet, hvor krav og anbefalinger er uændrede.

De nuværende restriktioner på social- og ældreområdet forlænges i to uger fra 16. januar. Det betyder, at besøgende, frivillige og andre mere løst tilknyttede personer på sociale tilbud og plejehjem m.v. fortsat skal kunne fremvise coronapas, og at besøgende m.v. og ansatte skal anvende mundbind eller visir.

Kravet om mundbind eller visir gælder for personer over 12 år på sociale tilbud, hvor tilbuddets ledelse vurderer, at der er særligt sårbare beboere eller brugere, og på plejehjem m.v. på indendørs fællesarealer, hvor offentligheden har adgang.

Kravet om coronapas og om mundbind eller visir gælder ikke for brugere og beboere og gælder heller ikke på beboerens eget værelse/lejlighed. Hvis man af helbredsmæssige årsager ikke kan bruge mundbind, skal man i stedet bruge visir. Man er kun fuldt undtaget, hvis man hverken kan bære mundbind eller visir.

Forlængelse af de eksisterende restriktioner træder i kraft søndag den 16. januar 2022.

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)