Puk Elgård bliver ny formand for Børnerådet

30-05-2022

Social- og ældreminister Astrid Krag har udpeget journalist og forfatter Puk Elgård som ny formand for Børnerådet. Dermed får rådet en formand med mange års erfaring med kommunikation og med en personlig baggrund som socialt udsat barn.

Børnerådet har fået ny formand, der skal stå i spidsen for rådets arbejde med at være fortaler for børns rettigheder ifølge FN’s Børnekonvention.

Børnerådet er et uafhængigt råd under Social- og Ældreministeriet, der rådgiver Folketinget, regeringen og myndigheder i spørgsmål på børneområdet samt har til opgave at gøre børns stemme tydelig i den offentlige debat.

Social- og ældreminister Astrid Krag er glad for, at Puk Elgård har takket ja til opgaven. Hun siger:

Vi har som samfund taget mange vigtige skridt for at sikre børns rettigheder. Blandt andet er det i denne uge 25 år siden, det blev forbudt for forældre at slå deres børn. Men børnenes stemme skal veje tungere, end den gør i dag, og alle børn skal kende deres rettigheder. Derfor er jeg glad for, at Puk Elgård har sagt ja til at stå i spidsen for Børnerådet. Jeg er overbevist om, at Puk med sin drivkraft og baggrund vil være et stærkt talerør for alle børn i Danmark. Også dem, der vokser op under sværere kår, og jeg glæder mig meget til samarbejdet.

- Astrid Krag

Den nyudpegede formand, Puk Elgård, ser frem til arbejdet:

Jeg er meget glad og rørt over, at ministeren har vist mig den anderkendelse og tillid at udpege mig som formand. Jeg føler dybt for de udsatte børn. Jeg ved, hvad det vil sige at vokse op i stor usikkerhed. Mit eget barndomshjem var i perioder præget af kaos, sorg, alt for meget alkohol og meget få penge. Jeg ved, hvordan det er at gå rundt med ondt i maven, at blive alt for tidligt voksen og tage ansvar, mens man egentlig bare burde være barn. De skrammer, jeg fik dengang, har altid fulgt mig og har til tider været en hæmsko i mit voksenliv. Men med udnævnelsen som Børnerådsformand kan jeg veksle de tunge oplevelser til resurser. For jeg er sikker på, at alt det, jeg selv har prøvet, kan bringe mig tættere på de børn, der har det svært i dag. Jeg glæder mig til at kæmpe for børnenes sag.

- Puk Elgård

Puk Elgård tiltræder som formand for Børnerådet onsdag den 1. juni.


Fakta om Puk Elgård

 • 54 år, bosiddende i Hareskoven i Værløse
 • Journalist og forfatter
 • Har været tv-vært siden 1995. Blandt andet på Aftenshowet (2009-2013) og Go’ Morgen Danmark (2014- 2021)
 • I 2011 modtog Puk Elgård Billed-Bladets pris som årets bedste kvindelige tv-vært
 • I 2011 modtog hun også tv-prisen som årets vært
 • I 2017 modtog hun Billed-Bladets pris TV-guld for Årets kvindelige underholdningsvært
 • I 2022 modtog hun tv-prisen som årets faktavært
 • Siden 2012 har Puk Elgård været redaktør af brevkassen 'Kære Puk' i Familie Journal
 • Skrev i 2019 selvbiografien Se mor, jeg danser om sin opvækst i en familie med misbrug, psykisk sårbarhed og sorg over et mistet barn.

Fakta om Børnerådet

 • Børnerådet er et uafhængigt statsligt råd, der skal arbejde på at sikre børn og unges rettigheder i Danmark. Det er rådets opgave at være i dialog med børn og unge om de ting, der optager dem, at tale deres sag og sætte aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat
 • Med udgangspunkt i FN’s Børnekonvention vurderer Børnerådet de forhold i samfundet, der har indflydelse på børns rettigheder og udviklingsmuligheder. Børnerådet fungerer som rådgiver for Folketinget, regeringen og myndigheder
 • Formanden er udpeget af social- og ældreministeren. De øvrige 8 medlemmer af Børnerådet udpeges snarest

Yderligere oplysninger

Social- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 4185 1360 (modtager ikke sms)
Lisbeth Bjerg Sjørup, Børnerådets sekretariatschef, tlf.: 3378 3303