Ny kampagne skal inspirere flere voksne til at tage del i udsatte børn og unges liv

02-10-2023

Der er et behov for, at flere voksne tager del i udsatte børns liv for eksempel som støtteperson, pleje-, netværkspleje- og adoptivfamilier.

Børn og unge har brug for stabile, omsorgsfulde voksne, de kan regne med, og som tager dem alvorligt. Det at føle sig tryg dér, hvor man bor, har indflydelse på, hvordan man klarer sig i sociale og faglige sammenhænge. Manglen på den tryghed risikerer også at sætte spor langt ind i voksenlivet.

Derfor sætter kampagnen 'Små Liv Søger Store Hjerter' nu fokus på de forskellige måder, man kan støtte et udsat barn. Det er Social- og Boligstyrelsen, der står bag kampagnen. Målet er at få flere danskere til at tage ansvar for og bidrage til, at børn og unge i udsatte positioner får en mere stabil barndom ved at blive eksempelvis støtteperson, pleje-, netværkspleje- og adoptivfamilier.

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:

Mit håb er, at kampagnen vil inspirere flere familier og voksne til at tage aktivt del i de her børn og unges liv. Der er heldigvis mange familier og voksne, som allerede i dag åbner deres hjem og stiller sig til rådighed for børn og unge, der har brug for det. De påtager sig én af samfundets vigtigste opgaver, og i mine øjne er de nogle af samfundets største helte. Samtidig har vi brug for, at flere melder sig klar til at bidrage, så vi kan give udsatte børn og unge de muligheder for støtte og omsorg, som burde være en selvfølge.

- Pernille Rosenkrantz-Theil

Med barnets lov styrkes fokus desuden på børn og unges ret til kontinuerlige og stabile voksenrelationer i deres opvækst.

Læs mere om kampagnen, som kører fra i dag, på Social- og Boligstyrelses hjemmeside: Små Liv Søger Store Hjerter


Pressekontakt

Social-, Bolig- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)
Thomas Danielsen, kommunikationskonsulent hos Social- og Boligstyrelsen, thod@sbst.dk, tlf. 41 73 08 69