Visse vælgere kan søge om at stemme et andet sted

25-10-2017

Indtil den 13. november kan du søge kommunen om at ændre afstemningssted ved det kommende valg til kommuner og regioner. Det er muligt, hvis du har et handicap eller nedsat førlighed. Det kan for eksempel være relevant, hvis du vil benytte nye hjælpemidler på valgstederne.

Nogle skoler har færre trapper eller mere handicapvenlig adgang end andre, og nogle valgsteder har hjælpemidler til vælgere med handicap, som andre ikke har.

Derfor kan vælgere med handicap eller nedsat førlighed søge om at stemme et andet sted, end hvor de er tilknyttet.

I forbindelse med dette valg er forholdene for vælgere med især synshandicap blevet bedre. Nye regler betyder, at det på alle valgsteder vil være muligt at benytte en lup, der forstørrer stemmesedlen. Man kan også sætte sit kryds med en sort filtpen, så man tydeligt kan se, hvor på stemmesedlen ens kryds bliver sat.

Ifølge nye regler er der også på mindst ét valgsted i kommunen et hæve-/sænkebord. I København, Lejre, Lemvig, Odense og Aarhus Kommuner skal der som led i et forsøg også være et særligt forstørrelsesapparat og en LED-lampe til rådighed på ét af valgstederne.

Hvis du ønsker at skifte afstemningssted, skal du søge din kommune om det senest den 13. november kl. 12.00. Du kan finde ansøgningsskemaet her

For at finde ud af, hvilket afstemningssted du er tilknyttet, skal du kontakte borgerservice i din kommune. Her kan de også hjælpe med finde et andet sted, der bedre opfylder dine behov.

Borgerservice oplyser dig også om, hvortil du skal sende ansøgningen om at skifte valgsted. Når ansøgningen er modtaget, bliver den behandlet og afgjort, og du får skriftligt svar fra kommunen.

 

Yderligere oplysninger

Presse- og kommunikationsmedarbejder Mette Gerlach, mge@oim.dk, tlf. 72 28 24 16

Valgkonsulent Christine Boeskov, valg@oim.dk, tlf. 25 16 12 06