Ny håndbog skal være med til at styrke pårørendesamarbejde

25-05-2023

En ny håndbog fra Sundhedsstyrelsen kan give medarbejdere i ældreplejen viden og inspiration til det gode samarbejde med pårørende. Det er nemlig en faglighed, der kan trænes, udvikles og styrkes.

I dag lancerer Sundhedsstyrelsen en ny håndbog til medarbejdere i ældreplejen med fokus på det gode samarbejde med pårørende. Samarbejdet med pårørende er en vigtig faglig opgave i ældreplejen.

Håndbogen slår fast, at samarbejdet mellem medarbejdere og pårørende er en faglighed, som kan trænes, udvikles og styrkes. Med udgangspunkt i eksempler fra hverdagen i ældreplejen giver håndbogen forslag til, hvad man som medarbejder kan have fokus på i mødet med pårørende, og hvordan man opbygger en god relation.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

Der er ingen tvivl om, at samarbejdet mellem pårørende og medarbejdere har stor betydning for livsglæden blandt de ældre og arbejdsglæden blandt medarbejderne. Derfor tager jeg også den gode viden fra håndbogen med mig i arbejdet med den kommende ældrelov, ligesom jeg glæder mig til at blive endnu klogere på pårørendesamarbejde til Sundhedsstyrelsens konference d. 7. juni.

- Mette Kierkgaard

Håndbogen indeholder brugbare metoder og konkrete spørgsmål, som medarbejdere i ældreplejen kan stille både borgeren og pårørende for at gøre samarbejdet endnu bedre. Den bliver også tilgængelig som lydbog og vil blive suppleret af bl.a. e-læring til medarbejdere. Som supplement til håndbogen udkommer Sundhedsstyrelsen med en podcast til ledere senere på året. Den 7. juni afholder Sundhedsstyrelsen også konference om det gode pårørendesamarbejde.

Find håndbogen i boksen her på siden.

Læs mere om pårørendeuniverset på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Yderligere oplysninger

Social-, Bolig- og Ældreministeriets pressetelefon, tlf.: 41 85 13 60 (modtager ikke sms)