Ældreminister Mette Kierkgaard uddeler medarbejderpris og pårørendepris til DemensDagene 2024

02-05-2024

I år vinder Dorthe Schmidt Jensen, leder på botilbuddet Bo-Vejle, medarbejderprisen, mens pårørendeprisen går til Peter Christensen, der er dedikeret frivillig på aktivitetsområdet i Hjørring.

Ældreminister Mette Kierkgaard uddeler i dag årets Demenspriser til DemensDagene, som løber af stablen 2.-3. maj i Tivoli Congress Center. Vinderne er udvalgt af en faglig jury.

Vinderen af medarbejderprisen er Dorthe Schmidt Jensen, der har lagt en særlig indsats i arbejdet med mennesker, der har både kognitiv svækkelse og demens, i sit arbejde som leder på botilbuddet Bo-Vejle i Vejle.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

Dorthe Schmidt Jensen får medarbejderprisen for sin nytænkende tilgang og stærke ledelseskompetencer. For arbejdet med demens finder ikke kun sted på klassiske plejehjem, men også på botilbud. Hendes gode evne til at skabe et miljø, der ikke blot fremmer trivsel og faglighed, men også er med til at gøre en konkret forskel i borgernes liv, er bemærkelsesværdig. Det fortjener stor anerkendelse.

- Mette Kierkgaard

Dorthe Schmidt Jensen modtager 10.000 kr. i forbindelse med prisoverrækkelsen. Desuden får hendes arbejdsplads, Bo-Vejle, en præmie på 50.000 kroner.

Vinderen af pårørendeprisen er Peter Christensen, der i mange år har været og stadig er dedikeret frivillig på aktivitetsområdet i Hjørring. Her har han både været besøgsven for borgere med demens, gå-ven, og engageret i lokale demenscaféer.

Ældreminister Mette Kierkgaard siger:

Peter Christensen får pårørendeprisen for sit ukuelige engagement og evne til at skabe tryghed og en hyggelig atmosfære for ældre med demens. Noget, han har gjort i over et årti. Han giver pusterum til pårørendes hverdag, og han er et lysende eksempel på, hvad frivillige fra civilsamfundet kan bidrage med, og hvor stor en forskel ét menneske kan gøre. Det fortjener bestemt også stor applaus.

- Mette Kierkgaard

Peter Christensen modtager 10.000 kr. i forbindelse med prisoverrækkelsen.

Om demenspriserne

Den faglige jury, der har udvalgt vinderne af de to priser ud fra de indkomne indstillinger, består i år af:

  • Claus Cornelius, Velfærdspolitisk konsulent i FOA, deltager på vegne af Mie Andersensen, chefkonsulent i FOA
  • Harun Demirtas, 1. næstforperson i Dansk Sygeplejeråd, deltager på vegne af Dorthe Boe Danbjørg, forkvinde for Dansk Sygeplejeråd
  • Gitte Kirkegaard, formand for Demenskoordinatorerne i Danmark
  • Susanne Edith Wammen, formand for Overlægeforeningen og formand for Foreningen af Speciallæger (FAS)
  • Mette Raun Fjordside, direktør i Alzheimerforeningen
  • Sarah Skafte, projektleder i Ældre Sagen, deltager på vegne af Bjarne Hastrup, administrerende direktør i Ældre Sagen
  • Karen Tannebæk, uddannelsesleder ved Nationalt Videnscenter for Demens

Medarbejderprisen går til en, der gør en særlig indsats for at skabe glæde, tryghed og værdighed for mennesker med demens.

Pårørendeprisen går til en ildsjæl eller et tilbud/en aktivitet – i offentligt, privat eller frivilligt regi – der gør en ekstraordinær indsats for at inkludere, anerkende og støtte pårørende til mennesker med demens.

Pressekontakt

Social-, Bolig- og Ældreministeriets pressetelefon, 41 85 13 60 (modtager ikke sms)